Bemutatkozik az Unicorna Kft.

1991-ben két bátor szellemű ember, Sztankó László élelmiszeripari gépészmérnök és Baumgartner János okleveles villamosmérnök megalapította a jogelőd Unicorna Bt-t, majd 1996. április 1-jén megtörtént a vállalkozás kft-vé alakulása.

Kisvállalkozásként először egy bérelt helyiségben kezdték meg tevékenységüket, a megnövekedett forgalom miatt azonban hamarosan egy nagyobb bérleménybe költöztek, végül 1998-ban megvásárolták azt a telephelyet, ahol azóta is, immáron több mint 20 éve, töretlenül várják vásárlóikat. A cég 30 éves fennállásával egy időben a Sztankó család kiszállt a vállalkozásból, azóta Baumgartner Zoltán az egyedüli tulajdonos, ügyvezető.

Az Unicorna Kft. mintegy 15 magyar és külföldi gyártó és beszállító cég közel 150 különböző termékét forgalmazza. Ezek a legújabb európai szabványoknak megfelelő sütőipari adalékanyagok (lisztjavítók, térfogatnövelő-, bélzet- és héjazatjavító szerek), továbbá magvas keverékek, magvak, malátaféleségek, zsákos és vödrös töltelékanyagok, egyes aromák és fűszerek, ipari kakaó, sütőipari margarinok, élesztő, sajtfélék stb.

Cégünk több mint 10 magyar gyártó és importőr legalább 30 termékcsoportját – csoportonként számos eszközét – ajánlja a termelőüzemek munkájához.

  • Gyártat és forgalmaz például sütőformákat és sütőlemezeket, szakajtókat, fa- és fémlapátokat, vágó- és kiszúró eszközöket, keféket és ecseteket.
  • De megtalálhatók termékkínálatunkban a legkülönbözőbb kézi eszközök és szerszámok is.
  • Munkaasztalokat és asztallapokat, kelesztőládákat, gördülőzsámolyokat, hőálló kerekeket, sütőkocsikat, szállító- és tároló konténereket, kemencékhez vetőszerkezeteket is forgalmazunk.
  • A termékek között pékruha, hőszigetelt kesztyű, vetővászon és nyújtógépszalag, valamint kiflisodrógépekhez filc és antisztatikus sodrószalag, sütőpapír és még sok hasznos eszköz is rendelkezésre áll.

Az eltelt évek során nemcsak Budapesten és közvetlen környékén ismerték meg tevékenységünket, hanem országos ismertségre is szert tettünk. Ma már két teherautónkkal az ország több településére is kiszállítjuk a vevőink által megrendelt termékeket. Az ország azon pontjaira pedig, ahová személyesen nem jutunk el, futárcég segítségével juttatjuk el a megrendelt árut.

Természetesen telephelyünkön továbbra is sok szeretettel várjuk vásárlóinkat, mert a személyes kapcsolat nagyon fontos számunkra. Igyekszünk az egyedi kéréseket is rugalmasan teljesíteni, szakmai segítséget nyújtani vásárlóinknak.
Ennek keretében szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani megújult honlapunkat. Böngésszék megelégedésükre.

Várjuk szíves megkeresésüket.

Baumgartner Zoltán
ügyvezető